Home Cursuri AVT Examene Despre Noi Referinte Articole Cursul lunii Cariere Contact Blog
Accesis / Articole / De Ce Sun Tzu Este Depasit

De ce Sun Tzu este depasit

De ce Sun Tzu este depasit

Cele mai multe dintre tehnicile si instrumentele actuale de People Management se bazeaza pe vechile teorii ale “artei razboiului” postulata in urma cu cateva sute de ani de Sun Tzu, in fond o arta a controlului.

Aceste tehnici si teorii analitice folosesc si angreneaza in raport cu angajatii o structura motivationala financiara pozitiva sustinuta din spate de un sistem de feedback cu tendinte negativ-coercitive. ("sistemul cu morcovul si batul" S. Covey) Cu toate ca majoritatea angajatilor simt mari presiuni lucrand sub acest sistem si incearca sa se desprinda de acesta  – situatie reflectata in fluctuatia mare de personal prezenta pe piata si infuzia de freelancing – el inca functioneaza datorita instrumentelor de evaluare si management validate in prima parte a secolului XX  si folosite de sute de multinationale si mii de institutii si deasemenea datorita angrenajelor financiare si economice gigantice pe care aceste instrumente le sustin.

Ca tendinta compensatorie in ultimii ani asistam la un flux de informatii si statistici din arii diverse ale stiintei care urmaresc sa lanseze noi paradigme de relationare si management interpersonal (Paradigma – model, prototip de gandire/ operare) a caror eficienta a fost verificata si demonstrata si care vizeaza:

•    motivarea intrinseca bazata de inclinatii naturale
•    imputernicirea si stimularea oamenilor de a descoperi solutii
•    sinteza si renuntarea la control
•    dez-ierarhizarea

Din cunostintele noastre nu exista inca o “centralizare” a acestor date/metode , varietatea foarte mare de surse ingreunand sinteza lor iar implementarea unora dintre aceste metode in cadrul companiilor intampina rezistenta datorita fie neincrederii reprezentantilor companiilor sau obisnuintei de a folosi metoda Sun Tzu - vechi instrumente de control al performantei-  fie temerii de a pierde controlul.

Aceste noi instrumente si moduri de abordare functioneaza mult mai bine si depasesc in eficacitate  managementul Sun Tzu deoarece:


•    ofera  libertatea unui individ de a interveni si a participa la propriul proces de dezvoltare 
•    se bazeaza pe puterea decizionala a fiecarui individ, spre deosebire de vechiul sistem in care managerul/ superiorul are responsabilitatea sa “stie” ce curs sa dea dezvoltarii subalternului

Promotor de seama al acestor schimbari de viziune, Steven Covey, presedintele celei mai mari companii de consultanta din lume, FranklinCovey aduce in urma experientei vaste de consultanta, asemenea noi instrumente de people management si comunicare.


Accesis isi propune sa fie mereu la curent cu schimbarile si descoperirile , integrand si folosind cat mai multe din acestea in domeniul comunicarii si invatarii in cadrul cursurilor promovate.

www.accesis.ro
office@accesis.ro

Dynamic Human Resources. Secrets and Motivation.

Leading Change

 

Accesis Human Resources

Pentru a intelege nevoile dvs. am deschis dialogul Accesis Human Resources. Manageri cu experienta va vor fi mentori. Trainingul aici inseamna bucuria impartasirii experientelor de top.

Accesis Train Conversation

Ne aliem în drumul spre a fi înțeleși prin cursurile de comunicare în limba straină. Acestea simuleaza situațiile cele mai dese de comunicare pe care le întâlniți zilnic într-o țară străină sau în mediul de lucru.

8 secrete pentru invatarea limbilor straine.
Tot ce ai vrut sa stii, intr-un singur articol.

Aboneaza-te la newsletter!

Introdu adresa de email in campul de mai jos